Adrian Ibañez-Resjan voitti Kuopion viulukilpailun

Kuopion musiikkikeskuksessa järjestetyn 13. Kuopion kansallinen viulukilpailu käytiin 5.1.–12.1.2020. Kilpailun voitti Sibelius-Akatemiassa Päivyt Mellerin oppilaana opiskeleva Adrian Ibanez-Resjan.

Adrian Ibanez-Resjan
Pentti Vänskä

Toiselle sijalle ylsi Essi Höglund ja kolmannelle Otto Antikainen. Kuudesta finalistista neljä opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemiassa. Muut finalistit olivat Lotus Amin Tinat, Rebecca Roozeman ja Abel Puustinen.

Kilpailun alku- ja välierä soitettiin pianistin kanssa ja finaalissa kilpailija esiintyivät yhdessä Kuopion kaupunginorkesterin kanssa ylikapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla. Kuopion viulukilpailu on tarkoitettu alle 28-vuotiaille Suomen kansalaisille. Se järjestetään viiden vuoden välein samana vuonna kuin loppuvuonna järjestettävä kansainvälinen Sibelius-viulukilpailu ja kilpailuohjelmisto noudattaakin pääpiirteissään kansainvälisen Sibelius-kilpailun ohjelmistoa.

Kilpailun voittanutta Adrian Ibañez-Resjania voi kuulla Sibafestillä Perheen ääni -konsertissa tiistaina 28.1.2020 klo 19 Sibelius-Akatemian konserttisalissa. Hän esiintyy konsertissa yhdessä äitinsä Valeria Resjanin ja sisarensa Alicia Ibañez-Resjanin kanssa.

Kuopion viulukilpailun finaalikonsertit voi kuunnella Yle Areenasta:
Ensimmäinen finaalikonsertti
Toinen finaalikonsertti