Tervetuloa Taideyliopiston beta-verkkosivustolle. Täältä löydät tiedot koulutustarjonnastamme ja hakemisesta. Muissa asioissa sinut ohjataan vanhalle verkkosivustolle. Kiitos kärsivällisyydestä!

Äänitaide (opiskelumoduuli)

Käsi musiikkilaitteella

Koulutus ja tavoitteet

Äänitaide (SAMA) opiskelumoduuli tutkii ääntä nykytaiteen monialaisena muotona. Opetuksessa hyödynnetään musiikin, äänisuunnittelun, kuvataiteen ja esittävien taiteiden maailmasta kumpuavia oppeja. 

Taideyliopisto tarjoaa loistavan ympäristön ja monitieteellisen lähestymisen äänitaiteen opiskeluun. 

SAMA on Taideyliopiston avoimen kampuksen järjestämä opiskelumoduuli ja suunniteltu yhdessä Kuvataideakatemian tila-aikataiteiden, Teatterikorkeakoulun äänisuunnittelun ja Sibelius-Akatemian ääniteknologian koulutusohjelmien kanssa.

Opettajat

Kouluvuoden aikana järjestetään kursseja, workshoppeja ja seminaareja, joissa opettavat kansainväliset ja kotimaiset äänitaiteilijat. Opetuskielenä on englanti. 

Applying

Moduuliin voi hakea WebOodin kautta. 

Kurssit ovat avoinna opiskelijoille, jotka eivät ole kirjoilla missään Suomen yliopistoissa tai avoimessa yliopistossa. Myös Taideyliopiston vaihto-opiskelijat voivat hakea moduuliin. Opiskelijat kurssille valitaan pääasiassa motivaatiokirjeen perusteella.