Tervetuloa Taideyliopiston beta-verkkosivustolle. Täältä löydät tiedot koulutustarjonnastamme ja hakemisesta. Muissa asioissa sinut ohjataan vanhalle verkkosivustolle. Kiitos kärsivällisyydestä!

Musiikinteoria pääaineena

Hanki valmiudet toimia syvällistä musiikin tuntemusta vaativissa asiantuntijatehtävissä.

Tietokone, kuulokkeet ja paperisilppua pöydällä

Miksi meille?

Saat valmiudet toimia syvällistä musiikin tuntemusta vaativissa asiantuntijatehtävissä yhdessä maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Opiskelu valmistaa sinut osallistumaan keskusteluun musiikkiyhteisössä ja muussa yhteiskunnassa. Musiikinteoreetikot työskentelevät musiikin asiantuntijan ja vaativissa musiikkipedagogin tehtävissä opettajina, toimittajina, tutkijoina ja muusikkoina.

Sisältö ja tavoitteet

Musiikinteorian koulutuksen ytimessä ovat satsioppi, musiikkianalyysi, soitinnus ja instrumenttiopinnot. Kandidaattivaiheessa opintoihisi kuuluu lisäksi säveltapailun sekä musiikinhistorian opintoja. Maisterivaiheessa syvennyt opinnoissasi musiikin tutkimukseen ja oman tutkimusaiheesi tuntemusta syventäviin opintoihin.

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia. Monet opettajistamme ovat myös tunnettuja tutkijoita.

Katso tämän koulutusohjelman opettajat (tulossa joulukuussa)

Hakeminen

Sävellyksen ja musiikinteorian pääaineopintoihin hakevat arvioidaan eri valintaryhmissä. Hakija voi hakea samana vuonna molempiin pääaineisiin. Koulutuksen lähtötaso edellyttää Sibelius-Akatemian muita koulutusohjelmia parempia perusvalmiuksia musiikinteoriassa ja säveltapailussa sekä laajaa länsimaisen taidemusiikin tuntemusta. Sävellyksen pääaineeseen hakevilta edellytetään myös luovaa musikaalisuutta. Tutustu aiempien vuosien valintakoetehtäviin.

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Tohtoriopinnot

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintona tohtorintutkinnon.