Tervetuloa Taideyliopiston beta-verkkosivustolle. Täältä löydät tiedot koulutustarjonnastamme ja hakemisesta. Muissa asioissa sinut ohjataan vanhalle verkkosivustolle. Kiitos kärsivällisyydestä!

Musiikkiteatterin opintokokonaisuus

Opiskele näyttelijäntaidetta, tanssia, musikaalilaulua, äänenkäyttöä ja ensemble-laulua musiikkiteatterin opintokokonaisuudessa.

Opiskelijoita tanssisalissa

Sisältö ja tavoitteet

Musiikkiteatterin opintokokonaisuus on Taideyliopiston yhteisenä opetuksena toteutettava maisterivaiheen syventävä opintokokonaisuus, joka antaa opiskelijalle perusvalmiudet toimia esiintyjänä musiikkiteatterissa.

Musiikkiteatterin opetus toteutetaan ryhmäopetuksena. Opinnot koostuvat tanssin, musikaalilaulun, äänenkäytön, ensemble-laulun ja näyttelijäntaiteen opinnoista. Tavoitteena on muodostaa valituista opiskelijoista toimiva musiikkiteatteriensemble.

Opintokokonaisuus on koottu Teatterikorkeakoulun ja Sibelius-Akatemian opintotarjonnasta.

Opinnot ovat kahden lukuvuoden mittaiset ja niiden laajuus on 10-30 opintopistettä. Halutessaan opiskelija voi suorittaa opintoja ainoastaan yhden lukuvuoden ajan.

Opettajat

Musiikkiteatterin vastuuopettajana toimii Markku Luuppala-Roos, ja muut opettajat ovat Taideyliopiston lehtoreita ja vierailevia asiantuntijoita. Kevätlukukaudella 2019 musiikkiteatteriopinnoissa opettavat mm. Reeta Vestman, Samuel Harjanne ja Reija Wäre.

Hakeminen

Musiikkiteatterin opintokokonaisuuden opiskelijat valitaan soveltuvuuskokeen perusteella. Tarkemmat hakuohjeet päivitetään myöhemmin.

Hakuohjeet opintokokonaisuuteen (tulossa)