Fortepiano pääinstrumenttina

Tartu kansainvälisesti ainutlaatuiseen tilaisuuteen! Opiskele maisteriksi fortepianon soitossa ja syvenny 1700- ja 1800-luvuilla sävellettyyn musiikkiin.

Forte piano

Miksi meille?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia tarjoaa yhtenä harvoista eurooppalaisista oppilaitoksista mahdollisuuden maisteriopintoihin fortepianon soitossa. Meillä voit syventää osaamistasi tämän ainutlaatuisen historiallisen soittimen parissa ja perehtyä erityisesti vuosina 1730-1850 sävellettyyn musiikkiin.

Sisältö ja tavoitteet

Fortepianonsoiton 2,5-vuotiset maisterikoulutuksen opinnot sisältävät muun muassa henkilökohtaista opetusta historiallisilla instrumenteilla, kamarimusiikkia periodisoittimilla, lied-työskentelyä, continuosoittoa ja esittämiskäytäntöihin syventymistä. Sibelius-Akatemialla on käytössään useita historiallisia pianoja, muun muassa Walter-kopio (1790), Graf-kopio (1828), Schröter (1840) ja Erard (1889). Opiskelijana sinulla on joustava mahdollisuus työskennellä näillä soittimilla.

Fortepianon pääaineopiskelijana saat valmiudet itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn ja hallitset fortepianon keskeisen ohjelmiston edellyttämän soittotekniikan ja tyylit. Opinnot valmistavat sinua työelämän tehtäviin niin solistina, kamarimuusikkona kuin pedagoginakin.

Opettajat

Katso kaikki tämän koulutusohjelman opettajat (tulossa joulukuussa)

Hakeminen

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Tohtoriopinnot

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Piano pääinstrumenttina
Korrepetitio pääaineena
Pianokamarimusiikki + lied pääaineena