Global Music -koulutusohjelma

Inspiroidu kulttuurisesta monimuotoisuudesta ja kehity monitaitoiseksi, visionääriseksi muusikoksi tai pedagogiksi huippuopettajien johdolla.

Opiskelijoita esiintymässä konsertissa

Miksi meille?

Tule opiskelemaan yhteen maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Kehity taidoissa, jotka ovat keskeisiä kulttuurirajat ylittävissä musiikkiympäristöissä, laajenna ymmärrystäsi musiikkityyleistä, ja tee musiikkia erilaisista perinteistä ja kulttuuritaustoista tulevien muusikoiden kanssa. Erityisinä huomion kohteina ovat improvisaatio ja kehollinen musiikin kokeminen.

Sisältö ja tavoitteet

Opintoihisi kuuluu sekä henkilökohtaista opetusta että ryhmäopetusta. Osana opintoja muodostat kanssaopiskelijoidesi kanssa kulttuurirajat ylittävän kokoonpanon ja kartutat työnäyteportfoliotasi uusilla teoksilla yhteistyön ja esiintymisten kautta. Opinnot kattavat myös ammattimuusikon uralle olennaisia teemoja kuten musiikin johtamista, projektinhallintaa, yrittäjyystaitoja sekä soveltavaa tutkimusta.

Voit räätälöidä lukujärjestystäsi ja päättää valinnaisista kursseista omien mieltymyksiesi mukaan. Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta. 

Opettajat

Opettajina toimii sekä Sibelius-Akatemian eri alojen asiantuntijoita että vierailevia pedagogeja ja artisteja.

Katso tämän koulutusohjelman opettajat (tulossa joulukuussa)

Hakeminen

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Tohtoriopinnot

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Tutustu opintojen arkeen

Video: Ville Tanttu