Lyömäsoitin pääinstrumenttina

Monipuoliset opinnot tarjoavat mahdollisuuden opiskella lyömäsoitinten ammattilaiseksi kansainvälisessä ja korkeatasoiseksi arvioidussa ympäristössä.

Mies soittaa lyömäsoittimia

Miksi meille?

Tule opiskelemaan yhteen maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Koulutuksessa pääset kehittämään osaamisesi huippuunsa parhaiden opettajien johdolla. Saat valmiudet työskennellä monipuolisena lyömäsoitinten ammattilaisena sekä solistina että orkesteri- ja kamarimuusikkona. Lisäksi voit suorittaa laajat opettajan pätevyyteen vaadittavat pedagogiikkaopinnot.

Sisältö ja tavoitteet

Lyömäsoitinopintojen ytimessä on oman soittimen hallinta, johon saat henkilökohtaista opetusta 90 minuuttia viikossa alan parhailta opettajilta. Opinnot sisältävät myös kamarimusiikkia, musiikin hahmotustaitoja, musiikin historiaa, pedagogiikkaa, kieliopintoja, sivuaineopintoja ja valinnaisia opintoja. Osallistut myös sinfoniaorkesterin toimintaan heti ensimmäisenä opintovuonnasi. 

Koulutuksen instrumenttivalikoimaan kuuluvat pääasiassa orkesterisoitossa tarvittavat lyömäsoittimet kuten patarummut, virvelirumpu, bassorumpu, kellopeli, tamburiini, symbaalit sekä soolosoittimet kuten marimba, vibrafoni ja ksylofoni.

Koulutustarjonnassa on myös valinnaisia sävellys- ja sovitusopintoja, kapellimestariopintoja sekä jazz- ja kansanmusiikkiopintoja, joissa voit kehittää osaamistasi laaja-alaisesti tai syventyä kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi orkesterisoittoon ja kamarimusiikkiin tai nykymusiikkiin.

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi maisteriohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia.

Hakeminen

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Tohtoriopinnot

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Tutustu opiskelun arkeen

Opiskelijana sinulle tarjoutuu hyvä mahdollisuus yhteissoittoon muiden instrumenttien opiskelijoiden kanssa tai osana vuosittain konsertoivaa SibA Percussion Ensemble –lyömäsoitinyhtyettä.

Koulutusohjelma

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot -koulutusohjelma

Tutkintotaso

Kandidaatti + maisteri; maisteri

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Seuraava hakuaika

Seuraava hakuaika on tammikuussa 2020.
Opinnot alkavat elokuussa 2020.

Vastuuhenkilöt

Antti Rislakki
lehtori, vastuuopettaja