Slaginstrument (huvudinstrument)

Studera till professionell slagverkare på ett mångsidigt utbildningsprogram av toppklass i en internationell studiemiljö.

Mies soittaa lyömäsoittimia

Varför hos oss?

Kom och studera på ett av de bästa scenkonstuniversiteten i världen! På utbildningen får du finslipa dina kunskaper under ledning av de allra bästa lärarna. Den förbereder dig för att arbeta mångsidigt som professionell slagverkare som solist och som orkester- och kammarmusiker. Vidare kan du studera pedagogik vilket ger dig en bred lärarbehörighet.

Utbildningens innehåll och mål

Kärnan i slagverksstudierna är att lära sig behärska det egna instrumentet, för vilket du får individuell undervisning 90 minuter i veckan av de bästa lärarna på området. Studierna omfattar även kammarmusik, musikalisk gestaltning, musikhistoria, pedagogik, språkstudier, biämnesstudier och tillvalsämnen. Vidare får du redan från första studieåret delta i symfoniorkesterns verksamhet. 

I instrumenturvalet på utbildningen ingår företrädesvis de slaginstrument som behövs i en orkester, som pukor, virveltrumma, bastrumma, klockspel, tamburin, cymbaler samt soloinstrument som marimba, vibrafon och xylofon.

I utbildningsutbudet ingår även tillvalsämnen som komposition och arrangemang, kapellmästarstudier samt jazz och folkmusik, där du kan bredda dina kunskaper eller fördjupa dig efter eget intresse i orkesterspel och kammarmusik eller nutida musik, till exempel.

Lärare

Våra lärare är alla experter inom sina områden. Utbildningsprogrammet har sin fasta lärarkår och gästas vidare regelbundet av internationella musiker i toppklass.

Antagning

Konstuniversitetet är en av de mest populära skolorna i Finland. Bekanta dig med tidigare års antagningsstatistik.

Doktorandstudier

Efter examen har du möjlighet att fortsätta på doktorandprogrammet i musik och inrikta dig på vetenskapliga, konstnärliga eller tillämpade doktorandstudier. På Konstuniversitetet kan du avlägga licentiat- och doktorsexamen som påbyggnadsstudier.

Bekanta dig med studievardagen

Som studerande har du möjlighet att spela tillsammans med andra instrumentstuderande eller varje år med slagverksensemblen SibA Percussion Ensemble.

Utbildningsprogram

Klassiska instrument

Målexamen

Kandidat + magister; magister

Enhet

Sibelius-Akademin

Språk

engelska, finska, svenska Läs mer om vår språkpraxis

Studieavgifter

För studerande från länder utanför EU och EES 5000 €.
Läs mer om läsårsavgiften

Nästa ansökningstid

Nästa ansökningsperiod är i januari 2020
Studierna börjar i Augusti 2020

Ansvarsperson

Antti Rislakki
Ansvarig lärare, Lektor