Teatterikorkeakoulu

Teatterikorkeakoulu on esittävien taiteiden uudistaja, joka tarjoaa teatterin, tanssin ja kirjoittamisen ylintä opetusta Suomessa.

Kaksi henkilöä esiintymisasuissa liikkuvat valoisassa harjoitussalissa. Etualalla lattialla on ruttuinen kangas ja johtoja. Reunalla kolmas henkilö, joka pitää kiinni kuvausvalon rungosta ja johdoista.

Esittely

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu tarjoaa esittävien taiteiden koulutusta kandidaatin tutkinnosta tohtoritasolle. Meiltä voit valmistua valo- tai äänisuunnittelijaksi, tanssijaksi, koreografiksi, teatteri- tai tanssialan pedagogiksi, näyttelijäksi, ohjaajaksi, dramaturgiksi tai esitystaiteilijaksi. Tarjoamme myös ruotsinkielistä näyttelijäntaiteen koulutusta.

Teatterikorkeakoulussa taide, esitys, koulutus ja tutkimus ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Kaikki lähtee taitojen kartuttamisesta, mutta päämääränä on opiskelijan ajattelun kehittäminen ja taiteilijaksi kasvu.

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa esitykset ovat merkittävä osa opetuksen ja tutkimuksen ydintä, ja siksi myös osa tutkintovaatimuksia. Ne ovat opiskelijoillemme taiteen tekemisen työkalu, tutkimusväline ja tekemällä oppimisen paikka.

Teatterikorkeakoululla on vuosittain noin 50 ensi-iltaa, joista valtaosa on julkisia. Niitä pääsee katsomaan ostamalla lipun Teatterikorkeakoulun lipunmyynnistä.

Yhteystiedot

teak.info@uniarts.fi

Hakijapalvelut
teak.hakijapalvelut@uniarts.fi

Puh. (vaihde) 0294 47 2000

PL 20
00097 Taideyliopisto